Министарство одбране Републике Србије
 
24.10.2022.

Пријем најмлађих подофицира у јединице Војске Србије



У јединице Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране и јединице за електронска дејства Војске Србије данас су примљени водници који су након успешног завршетка Средње стручне војне школе „1300 каплара“ прошле недеље промовисани у први подофицирски чин.

Воднике су примили командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић и најодговорније старешине 224. центра за електронска дејства. Они су најмлађим старешинама Војске Србије честитали успешан завршетак школовања и представили им организацију, мисије и задатке својих састава.

Младе подофицире сада очекује упознавање са војним колективима, као и обавезама и задацима на почетним подофицирским дужностима, на којима ће бити у прилици да примене и прошире знања стечена током четворогодишњег школовања.

Васпитањем и образовањем ученика у Средњој стручној војној школи „1300 каплара“, по наставним плановима и програмима чији су садржаји прилагођени потребама Војске Србије, обезбеђује се континуирани прилив квалитетног подофицирског кадра, обученог и оспособљеног за рад са људима и најсавременијим средствима и опремом.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА