Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.10.2022.

Prijem najmlađih podoficira u jedinice Vojske Srbije



U jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i jedinice za elektronska dejstva Vojske Srbije danas su primljeni vodnici koji su nakon uspešnog završetka Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara“ prošle nedelje promovisani u prvi podoficirski čin.

Vodnike su primili komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković i najodgovornije starešine 224. centra za elektronska dejstva. Oni su najmlađim starešinama Vojske Srbije čestitali uspešan završetak školovanja i predstavili im organizaciju, misije i zadatke svojih sastava.

Mlade podoficire sada očekuje upoznavanje sa vojnim kolektivima, kao i obavezama i zadacima na početnim podoficirskim dužnostima, na kojima će biti u prilici da primene i prošire znanja stečena tokom četvorogodišnjeg školovanja.

Vaspitanjem i obrazovanjem učenika u Srednjoj stručnoj vojnoj školi „1300 kaplara“, po nastavnim planovima i programima čiji su sadržaji prilagođeni potrebama Vojske Srbije, obezbeđuje se kontinuirani priliv kvalitetnog podoficirskog kadra, obučenog i osposobljenog za rad sa ljudima i najsavremenijim sredstvima i opremom.
 
photoFOTOGALERIJA