Министарство одбране Републике Србије
 
24.10.2022.

Међународни курс цивилно-војне сарадње



У организацији Одељења за цивилно-војну сарадњу (J-9) Генералштаба Војске Србије, наредне две недеље ће у Крушевцу бити реализован међународни курс у области цивилно-војне сарадње.

Полазници курса су официри и подофицири из Војске Србије и оружаних снага Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Сједињених Америчких Држава, Холандије и Црне Горе који се баве пословима цивилно-војне сарадње на тактичком нивоу, као и представници цивилних институција из Републике Србије. 



Они ће током обуке у нашој земљи бити у прилици да унапреде знања о активностима цивилних организација у зонама мултинационалних операција Уједињених нација и Европске уније и практично се оспособе за рад на различитим позицијама у тимовима и јединицама цивилно-војне сарадње на терену.

Практичну и теоријску обуку реализује мешовити инструкторски тим Војске Србије и оружаних снага Италије, САД и Холандије, као и гостујући предавачи из Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, Комесаријата за избеглице и миграције и Црвеног крста Србије.

Свечаном отварању курса у касарни „Цар Лазар“ у Крушевцу данас су присуствовали представници јединица Војске Србије и амбасада Краљевине Холандије и Сједињених Америчких Држава.
photoФОТОГАЛЕРИЈА