Министарство одбране Републике Србије
 
15.10.2022.

Министар Стефановић обишао штанд Министарства одбране и Војске Србије на „Белфису 2022“



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас штанд Министарства одбране и Војске Србије на Сајму фитнеса и здравља „Белфис 2022“. Он је том приликом истакао да први пут учествујемо на овој манифестацији у циљу промоције војног позива међу младима и подсетио да је управо војник симбол одличне физичке кондиције.

- Један војник, баш као и један кадет Војне академије, мора увек бити спреман да изврши сваки задатак, а добра физичка припремљеност је предуслов за то. Посетиоци Сајма данас ће имати прилику да виде како то раде наши кадети и припадници наше Спортске јединице, да виде како то раде наши врхунски џудисти Александар Кукољ и Ања Обрадовић, и моћи ће да се упознају са техникама и вештинама које се примењују у војсци - рекао је министар Стефановић.

Министар одбране истако је да очекујемо велику посећеност и подсетио да, уз приказ спортских активности и вештина, посетиоци Сајма на штанду Министарства одбране и Војске Србије могу добити све информације и о пријављивању за добровољно служење војног рока, условима заснивања радног односа, али и о конкурисању за школовање у Војној гимназији, Средњој стручној војној школи, Војној академији и Медицинском факултету Војномедицинске академије.

- Посетиоци Сајма моћи ће да се информишу које су предности прикључивања Војсци Србије, у чему смо и колико напредовали и, наравно, шта војска каријерно може да пружи младим људима. Свакако, очекујем велику посећеност и захваљујем се још једном свим људима који су део нашег тима овде – рекао је министар Стефановић.

Сајам „Белфис 2022“ који је организован под покровитељством Министарства омладине  и спорта, Секретаријата за спорт и омладину Београда и Савеза за рекреацију и фитнес Србије окупио је више од 50 излагача из Србије, Немачке, Хрватске, Словеније и Италије који су представили новитете из сфере спортске опреме, справа за вежбање и здраве исхране.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
15.10.2022
mp4 (88,94 MB)
Обилазак
15.10.2022
mp4 (87,36 MB)
Изјава министра Стефановића