Министарство одбране Републике Србије
 
10.10.2022.

Одржана седница Политичког савета за спровођење Националног акционог плана за примену Резолуције 1325 СБ УН – „Жене, мир и безбедност“



Седница Политичког савета Владе Републике Србије за спровођење Националног акционог плана за примену Резолуције 1325 СБ УН – „Жене, мир и безбедност“, одржана је данас у Влади Србије. Седницом је председавала помоћник министра одбране за људске ресурсе и председник Политичког савета Катарина Томашевић.

На седници којој су присуствовали чланови тог савета као и представници Канцеларије за родну равноправност Сектора за људске ресурсе Министарства одбране, усвојен је Извештај о спровођењу Другог Националног акционог плана за примену Резолуције 1325 СБ УН – „Жене, мир и безбедност“ за период од 2017. до 2020. године.

Помоћник министра Томашевић изразила је наду да ће убрзо бити формирана Радна група, коју ће чинити представници министарстава и других државних органа и организација који ће учествовати у изради трећег Националног акционог плана и истакла да је у току избор цивилне организације за учешће у изради овог документа.

Учесници седнице сложили су се да је неопходно да се приликом израде Трећег Националног акционог плана укључи што је могуће више друштвених актера, посебно академска заједница.

Помоћник министра Томашевић најавила је да ће представници Министарства одбране доставити предлог смерница за израду будућег Националног акционог плана члановима Политичког савета на разматрање, како би се што пре започело са његовом израдом.

Извештај са завршеног Политичког савета биће предложен Влади Србије на усвајање.
photoФОТОГАЛЕРИЈА