Министарство одбране Републике Србије
 
27.09.2022.

Министар Стефановић: Они посвећено штите нашу отаџбину



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић захвалио се данас припадницима Речне флотиле што посвећено штите нашу отаџбину на рекама, каналима и језерима и неуморно се обучавају како би у сваком тренутку били спремни да помогну грађанима и изврше сваки задатак, без обзира на метеролошке услове. 

Он је подсетио да припадници наше ронилачке јединице и у овом тренутку изводе захтевне кондиционе обуке на делу Дунава код Новог Сада.

„Њихов посао захтева изузетну увежбаност и психофизичку способност, као и поштовање строгих процедура приликом реализације задатака. За њихов позив  потребно је да будете у врхунској форми и да волите реку, али изнад свега - да волите Србију. И наши рониоци испуњавају ове критеријуме и уз то се даноноћно обучавају како би и унапредили своје способности“, рекао је министар Стефановић.

Наведене обуке на Дунаву обухватају најразличитије сегменте од увежбавања поступака приликом претраживања речног дна, преко тактичких радњи које се примењују у противдиверзантском обезбеђењу командног брода, до кондицирања у хипербаричној барокомори на симулираним дубинама до 50 метара.  
photoФОТОГАЛЕРИЈА