Министарство одбране Републике Србије
 
21.09.2022.

Изјава помоћника министра за људске ресурсе Катарине Томашевић



Изјава помоћника министра за људске ресурсе Катарине Томашевић:
 
 
„Данашњи наводи Војног синдиката које су, без провере веродостојности, пренели поједини медији „да је око 80 одсто професионалних војних лица истекло важење службених војних легитимација“ – апсолутно су нетачни.
 
Лишени осећаја припадности војсци, али и сваке одговорности за јавно изговорену неистину, челници Војног синдиката загађују медијски простор неутемељеним тврдњама са искључивим циљем да уруше углед Министарства одбране и Војске Србије.
 
Издавање нових и замена старих војних легитимација у МО и ВС је процес који се одвија у континуитету и према утврђеним приоритетима, што значи да их најпре добијају лица која их свакодневно користе у сврху рада са одговарајућим електронским сервисима. Осталим припадницима система одбране, којима је истекао рок важења службене легитимације или идентификационе картице, та чињеница, до издавања нових докумената у најкраћем року, неће представљати било какву препреку нити сметњу при вршењу формацијских дужности и остваривању права из службе.
 
Такође су нетачни и изразито злонамерни написи Војног синдиката о наводном недостатку огрева и муниције. Напомињемо да систем логистичке подршке у Војсци Србије функционише редовно и да су јединице, команде и установе снабдевене довољним количинама хране, огрева као и наоружањем и војном опремом.“