Министарство одбране Републике Србије
 
18.09.2022.

СаопштењеМинистарство одбране саопштава да су наводи портала „Нова.рс“ да је Уметнички ансамбл „Станислав Бинички“ избацио Косово из нумере „Јунацима са Паштрика“ приликом извођења на свечаној промоцији најмлађих официра Војске Србије неистинити и изразито злонамерни.

Оно што је истинито јесте да портал „Нова“ очигледно ни не зна о којој песми је реч, те је назив исте изоставио, још мање зна стихове „Јунацима са Паштрика“, јер би у супротном знали да из песме о Косову не можете избацити Косово, као и да постоји неколико верзија ове песме Милана Гајића.

Оно што је исувише очигледно јесте злонамерност „Нова.рс“ који износи ове малициозне тврдње на рачун Ансамбла „Станислав Бинички“ у вези са „Јунацима са Паштрика“, а у исто време наводи да је исти тај Ансамбл на истој тој промоцији извео неколико песма о борбама за Косово.

И не помало, него је апсолутно бизарно да им је и ова измишљотина послужила за напад на председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, који се припрема за обраћање Генералној скупштини Уједињених нација о Косову и Метохији.