Министарство одбране Републике Србије
 
13.09.2022.

Промоција добровољног служења војног рока у емисији „Дунавско поподне“



Центар Министарства одбране за локалну самоуправу Нови Сад активно промовише добровољно служење војног рока и војностручно оспособљавање за резервне официре.
 
Начелник Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Нови Сад, потпуковник Драган Димовски гостовао је 12. септембра у емисији Дунавско поподне на Дунавској телевизији и том приликом говорио је о све већој заинтересованости младих за добровољно служење војног рока са оружјем.
 
Сви заинтересовани грађани старости од 19 до 30 година живота, могу се пријавити за добровољно служење војног рока са оружјем, а грађани старости до 30 година живота који имају завршено високо образовање могу конкурисати за војностручно оспособљавање за резервне официре.
 
Млади се на добровољно служење војног рока традиционално упућују у марту, јуну, септембру и децембру, а на војностручно оспособљавање за резервне официре упућују се у марту и септембру.
 
Заинтересовани пунолетни грађани Републике Србије старости до 30 година пријаву за добровољно служење војног рока подносе надлежном центру Министарства одбране за локалну самоуправу, према месту пребивалишта, електронским путем преко портала е-управе и на шалтерима ЈП „Пошта Србије”.
 
О адресама и контактима регионалних центара МО и центара МО за локалну самоуправу може се информисати на следећем линку: https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf