Министарство одбране Републике Србије
 
02.09.2022.

Осми циклус квиза из војне историје сутра у подне



Осми циклус квиза из војне историје „СВИ Квиз“ почиње сутра, 3. септембра, тачно у подне на сајту Министарства одбране. Осим прилике да провере своје знање, љубитељи ове тематике имаће прилику и да освоје вредне награде.

Такмичар који да највећи број тачних одговора за најкраће време биће награђен седмодневним боравком на бази полупансиона у објектима Министарства одбране и Војске Србије на Тари, а другопласирани у објектима Војне установе „Моровић“, такође у трајању од седам дана. Трећепласираног такмичара очекује пакет промотивног материјала Министарства одбране.

Квиз се састоји од 15 питања, конципираних тако да траже од учесника да размисле и повежу неке историјске догађаје. Креатори квиза, пуковник доц. др Слободан Ђукић са Војне академије и пуковник др Далибор Денда са Института за стратегијска истраживања, истичу да је основна сврха овог пројекта популаризација националне историје, пре свега међу млађом популацијом.

Подсећамо, сви који желе да учествују у квизу могу то учинити на званичном интернет сајту и Фејсбук страници Министарства одбране и Војске Србије на следећем линку: https://www.mod.gov.rs/cir/17817/kviz-testiraj-svoje-znanje-iz-vojne-istorije-17817.

Такмичарски циклуси биће реализовани сваке прве суботе у месецу до краја 2022. године.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
02.09.2022
mp4 (51,92 MB)
Спот