Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.09.2022.

Osmi ciklus kviza iz vojne istorije sutra u podne



Osmi ciklus kviza iz vojne istorije „SVI Kviz“ počinje sutra, 3. septembra, tačno u podne na sajtu Ministarstva odbrane. Osim prilike da provere svoje znanje, ljubitelji ove tematike imaće priliku i da osvoje vredne nagrade.

Takmičar koji da najveći broj tačnih odgovora za najkraće vreme biće nagrađen sedmodnevnim boravkom na bazi polupansiona u objektima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na Tari, a drugoplasirani u objektima Vojne ustanove „Morović“, takođe u trajanju od sedam dana. Trećeplasiranog takmičara očekuje paket promotivnog materijala Ministarstva odbrane.

Kviz se sastoji od 15 pitanja, koncipiranih tako da traže od učesnika da razmisle i povežu neke istorijske događaje. Kreatori kviza, pukovnik doc. dr Slobodan Đukić sa Vojne akademije i pukovnik dr Dalibor Denda sa Instituta za strategijska istraživanja, ističu da je osnovna svrha ovog projekta popularizacija nacionalne istorije, pre svega među mlađom populacijom.

Podsećamo, svi koji žele da učestvuju u kvizu mogu to učiniti na zvaničnom internet sajtu i Fejsbuk stranici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/cir/17817/kviz-testiraj-svoje-znanje-iz-vojne-istorije-17817.

Takmičarski ciklusi biće realizovani svake prve subote u mesecu do kraja 2022. godine.
videoVIDEOGALERIJA
02.09.2022
mp4 (51,92 MB)
Spot