Министарство одбране Републике Србије
 
01.09.2022.

Почетак нове школске године у средњим војним школама



Свечаност поводом почетка нове школске године у средњим војним школама организована је данас у интернату Војне гимназије.

Начелник Војне академије пуковник др Срђан Благојевић пожелео је срећан почетак нове школске године свим ученицима и запосленима, а посебно се обратио најмлађој класи ученика војне гимназије.

– Поносни смо на вас и исказујемо велико поштовање и дивљење вашој одлуци да се, у временима када је у целом свету безбедносна ситуација веома сложена, определите за частан војнички позив – рекао је начелник Војне академије.

Пуковник Благојевић је ученицима старијих класа рекао да их Војна академија са нестрпљењем очекује у свом строју, а запосленима да буду ослонац и подршка ученицима како би истрајали на свом путу, савладали све препреке и заједничким снагама стигли до циља.  

Начелник Војне гимназије, капетан бојног брода Мирослав Ћитић истакао је да Војна гимназија и Средња стручна војна школа „1300 каплара“ имају исту мисију са другачијим задацима. Изразио је посебно задовољство што је 78 нових ученика село у клупе Војне гимназије.

– Немојте заборавити да сте и привилеговани и почаствовани радом са најбољим средњошколским кадром које отаџбина има – нагласио је капетан бојног брода Ћитић.

Обраћајући се присутнима, начелник Средње стручне војне школе „1300 каплара“ капетан фрегате Срђан Миљковић истакао је важност школовања ученика у средњим војним школама.  

- Желим да вам поручим да су, поред образовања и васпитања које треба да стекнете током школовања, веома важне и навике које ће вам представљати додатни алат за што ефикасније и ефектније обављање задатака у будућности. У сваком тренутку морате бити апсолутно посвећени и одговорни – рекао је капетан фрегате Миљковић.

Он је нагласио да је важно да сви запослени препознају своје место и улогу у васпитању и образовању, те да ученике на најбољи могући начин припреме за наставак школовања на Војној академији и посао у јединицама Војске Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА