Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.09.2022.

Početak nove školske godine u srednjim vojnim školama



Svečanost povodom početka nove školske godine u srednjim vojnim školama organizovana je danas u internatu Vojne gimnazije.

Načelnik Vojne akademije pukovnik dr Srđan Blagojević poželeo je srećan početak nove školske godine svim učenicima i zaposlenima, a posebno se obratio najmlađoj klasi učenika vojne gimnazije.

– Ponosni smo na vas i iskazujemo veliko poštovanje i divljenje vašoj odluci da se, u vremenima kada je u celom svetu bezbednosna situacija veoma složena, opredelite za častan vojnički poziv – rekao je načelnik Vojne akademije.

Pukovnik Blagojević je učenicima starijih klasa rekao da ih Vojna akademija sa nestrpljenjem očekuje u svom stroju, a zaposlenima da budu oslonac i podrška učenicima kako bi istrajali na svom putu, savladali sve prepreke i zajedničkim snagama stigli do cilja.  

Načelnik Vojne gimnazije, kapetan bojnog broda Miroslav Ćitić istakao je da Vojna gimnazija i Srednja stručna vojna škola „1300 kaplara“ imaju istu misiju sa drugačijim zadacima. Izrazio je posebno zadovoljstvo što je 78 novih učenika selo u klupe Vojne gimnazije.

– Nemojte zaboraviti da ste i privilegovani i počastvovani radom sa najboljim srednjoškolskim kadrom koje otadžbina ima – naglasio je kapetan bojnog broda Ćitić.

Obraćajući se prisutnima, načelnik Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara“ kapetan fregate Srđan Miljković istakao je važnost školovanja učenika u srednjim vojnim školama.  

- Želim da vam poručim da su, pored obrazovanja i vaspitanja koje treba da steknete tokom školovanja, veoma važne i navike koje će vam predstavljati dodatni alat za što efikasnije i efektnije obavljanje zadataka u budućnosti. U svakom trenutku morate biti apsolutno posvećeni i odgovorni – rekao je kapetan fregate Miljković.

On je naglasio da je važno da svi zaposleni prepoznaju svoje mesto i ulogu u vaspitanju i obrazovanju, te da učenike na najbolji mogući način pripreme za nastavak školovanja na Vojnoj akademiji i posao u jedinicama Vojske Srbije.
photoFOTOGALERIJA