Министарство одбране Републике Србије
 
01.09.2022.

У Новом Саду испраћени кандидати на добровољно служење војног рока



Центар Министарства одбране за локалну самоуправу Нови Сад организовао је 31. августа свечани испраћај кандидата на добровољно служење војног рока и војностручно оспособљавање за резервне официре.

Начелник Центра потпуковник Драган Димовски рекао је том приликом  да су младићи и девојке који су изабрали да служе добровољно војни рок пошли стопама својих славних предака и цитирао речи војводе Живојина Мишића: "Ко сме, тај може. Ко не зна за страх. тај иде напред".

Прилози о свечаном испраћају емитовани су на Радио-телевизији Војводина, Дунав телевизији, Новосадској телевизији, ТВ Каналу 9, Балканској телевизији и објављени су на веб-порталима Нови Сад уживо, Новости, Само Нови Сад и у новосадском листу Дневник.

Заинтересовани пунолетни грађани Републике Србије старости до 30 година пријаву за добровољно служење војног рока подносе надлежном центру Министарства одбране за локалну самоуправу, према месту пребивалишта, електронским путем преко портала е-управе и на шалтерима ЈП „Пошта Србије”.
 
 
Преглед контакта телефона територијалних органа МО: https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА