Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.09.2022.

U Novom Sadu ispraćeni kandidati na dobrovoljno služenje vojnog roka



Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad organizovao je 31. avgusta svečani ispraćaj kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire.

Načelnik Centra potpukovnik Dragan Dimovski rekao je tom prilikom  da su mladići i devojke koji su izabrali da služe dobrovoljno vojni rok pošli stopama svojih slavnih predaka i citirao reči vojvode Živojina Mišića: "Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah. taj ide napred".

Prilozi o svečanom ispraćaju emitovani su na Radio-televiziji Vojvodina, Dunav televiziji, Novosadskoj televiziji, TV Kanalu 9, Balkanskoj televiziji i objavljeni su na veb-portalima Novi Sad uživo, Novosti, Samo Novi Sad i u novosadskom listu Dnevnik.

Zainteresovani punoletni građani Republike Srbije starosti do 30 godina prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka podnose nadležnom centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, prema mestu prebivališta, elektronskim putem preko portala e-uprave i na šalterima JP „Pošta Srbije”.
 
 
Pregled kontakta telefona teritorijalnih organa MO: https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf
 
photoFOTOGALERIJA