Министарство одбране Републике Србије
 
25.08.2022.

Примопредаја дужности команданта Кадетске бригаде Војне академије



На Војној академији данас је одржана свечаност поводом примопредаје дужности команданта Кадетске бригаде између досадашњег команданта пуковника Ивана Орбовића и новопостављеног команданта потпуковника Милана Кончара.

Свечаности је присуствовао начелник Војне академије пуковник  ванр. проф. др Срђан Благојевић који је том приликом истакао да је смена генерација на одговоним дужностима природан војнички след. Он је захвалио пуковнику Орбовићу на досадашњој сарадњи и пожелео му много успеха на новој дужности. Потпуковнику Кончару је честитао пријем нове дужности, похвалио његов досадашњи рад и додао да се у наредном периоду од њега много очекује.

- Од вас очекујем да као дугогодишњи наставник проактивно учествујете у интеграцији наставног, образовног и васпитног рада Војне академије. Да негујете богату војничку традицију, али и да разумете потребе савременог човека – рекао је пуковник Благојевић.

Досадашњи командант Кадетске бригаде, пуковник Орбовић, нагласио је да му је била част да обавља ову дужност. Свом наследнику пожелео је да на новој дужности унапреди стање у Кадетској бригади.

Новопостављени командант Кадетске бригаде, потпуковник Кончар, рекао је да је ово највеће достигнуће у његовој досадашњој каријери чиме му је указана велика част и поверење, али истовремено и одговорност коју носи ова дужност. Рекао је да ће своје искуство и знање да усмери на даљу изградњу војничког колектива, оспособљавање, изучавање и стицање знања будућих официра свих родова и служби.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
25.08.2022
mp4 (89,58 MB)
Примопредаја дужности