Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.08.2022.

Primopredaja dužnosti komandanta Kadetske brigade Vojne akademije



Na Vojnoj akademiji danas je održana svečanost povodom primopredaje dužnosti komandanta Kadetske brigade između dosadašnjeg komandanta pukovnika Ivana Orbovića i novopostavljenog komandanta potpukovnika Milana Končara.

Svečanosti je prisustvovao načelnik Vojne akademije pukovnik  vanr. prof. dr Srđan Blagojević koji je tom prilikom istakao da je smena generacija na odgovonim dužnostima prirodan vojnički sled. On je zahvalio pukovniku Orboviću na dosadašnjoj saradnji i poželeo mu mnogo uspeha na novoj dužnosti. Potpukovniku Končaru je čestitao prijem nove dužnosti, pohvalio njegov dosadašnji rad i dodao da se u narednom periodu od njega mnogo očekuje.

- Od vas očekujem da kao dugogodišnji nastavnik proaktivno učestvujete u integraciji nastavnog, obrazovnog i vaspitnog rada Vojne akademije. Da negujete bogatu vojničku tradiciju, ali i da razumete potrebe savremenog čoveka – rekao je pukovnik Blagojević.

Dosadašnji komandant Kadetske brigade, pukovnik Orbović, naglasio je da mu je bila čast da obavlja ovu dužnost. Svom nasledniku poželeo je da na novoj dužnosti unapredi stanje u Kadetskoj brigadi.

Novopostavljeni komandant Kadetske brigade, potpukovnik Končar, rekao je da je ovo najveće dostignuće u njegovoj dosadašnjoj karijeri čime mu je ukazana velika čast i poverenje, ali istovremeno i odgovornost koju nosi ova dužnost. Rekao je da će svoje iskustvo i znanje da usmeri na dalju izgradnju vojničkog kolektiva, osposobljavanje, izučavanje i sticanje znanja budućih oficira svih rodova i službi.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
25.08.2022
mp4 (89,58 MB)
Primopredaja dužnosti