Министарство одбране Републике Србије
 
24.08.2022.

Пријем официра који се упућују на Генералштабно усавршавање



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић примио је данас официре из састава Војске Србије који се упућују на Генералштабно усавршавање Школе националне одбране.

У обраћању новој генерацији официра на школовању за највише и најодговорније дужности у систему одбране, генерал Мојсиловић је истакао да су их њихови досадашњи резултати рада и показане способности препоручили за овај ниво усавршавања и изразио уверење да ће успешно савладати захтеван теоријски и практични програм. Посебно је нагласио да се од полазника очекује да уложе максималан напор и енергију у стицању нових знања како би се на најбољи начин припремили за одговорне дужности на које ће бити постављени по завршетку школовања и на којима се очекује да ће дати највећи допринос јачању укупних способности Војске Србије.

Генералштабно усавршавање представља трећи ниво каријерног усавршавања официра, чији је циљ развој лидерских способности за стратегијско размишљање и ефикасно командовање и руковођење у широком спектру националних и међународних безбедносних изазова.
photoФОТОГАЛЕРИЈА