Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.08.2022.

Prijem oficira koji se upućuju na Generalštabno usavršavanje



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je danas oficire iz sastava Vojske Srbije koji se upućuju na Generalštabno usavršavanje Škole nacionalne odbrane.

U obraćanju novoj generaciji oficira na školovanju za najviše i najodgovornije dužnosti u sistemu odbrane, general Mojsilović je istakao da su ih njihovi dosadašnji rezultati rada i pokazane sposobnosti preporučili za ovaj nivo usavršavanja i izrazio uverenje da će uspešno savladati zahtevan teorijski i praktični program. Posebno je naglasio da se od polaznika očekuje da ulože maksimalan napor i energiju u sticanju novih znanja kako bi se na najbolji način pripremili za odgovorne dužnosti na koje će biti postavljeni po završetku školovanja i na kojima se očekuje da će dati najveći doprinos jačanju ukupnih sposobnosti Vojske Srbije.

Generalštabno usavršavanje predstavlja treći nivo karijernog usavršavanja oficira, čiji je cilj razvoj liderskih sposobnosti za strategijsko razmišljanje i efikasno komandovanje i rukovođenje u širokom spektru nacionalnih i međunarodnih bezbednosnih izazova.
photoFOTOGALERIJA