Министарство одбране Републике Србије
 
19.08.2022.

Промоција добровољног служења војног рока у Белој Цркви



Начелник Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Панчево потпуковник Дејан Здравковић представио је 17.августа у општини Бела Црква концепт добровољног служења војног рока.

Током промоције, потпуковник Здравковић је, заинтересоване средњошколце и грађане те општине, упознао са начином и поступком конкурисања за добровољно служење војног рока као и неопходним условима пријављивања за војно стручно оспособљавање за резервне официре Војске Србије.

Потпуковник Здравковић је на промоцији говорио и о условима уписа и школовању у Војној гимназији, Средњој стручној војној школи, Војној академији и Медицинском факултету Војномедицинске академије.

Заинтересовани пунолетни грађани Републике Србије старости до 30 година пријаву за добровољно служење војног рока подносе надлежном центру Министарства одбране за локалну самоуправу, према месту пребивалишта, електронским путем преко портала е-управе и на шалтерима ЈП „Пошта Србије”.

О адресама и контактима регионалних центара МО и центара МО за локалну самоуправу може се информисати на следећем линку:
https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf
photoФОТОГАЛЕРИЈА