Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.08.2022.

Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka u Beloj Crkvi



Načelnik Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Pančevo potpukovnik Dejan Zdravković predstavio je 17.avgusta u opštini Bela Crkva koncept dobrovoljnog služenja vojnog roka.

Tokom promocije, potpukovnik Zdravković je, zainteresovane srednjoškolce i građane te opštine, upoznao sa načinom i postupkom konkurisanja za dobrovoljno služenje vojnog roka kao i neophodnim uslovima prijavljivanja za vojno stručno osposobljavanje za rezervne oficire Vojske Srbije.

Potpukovnik Zdravković je na promociji govorio i o uslovima upisa i školovanju u Vojnoj gimnaziji, Srednjoj stručnoj vojnoj školi, Vojnoj akademiji i Medicinskom fakultetu Vojnomedicinske akademije.

Zainteresovani punoletni građani Republike Srbije starosti do 30 godina prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka podnose nadležnom centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, prema mestu prebivališta, elektronskim putem preko portala e-uprave i na šalterima JP „Pošta Srbije”.

O adresama i kontaktima regionalnih centara MO i centara MO za lokalnu samoupravu može se informisati na sledećem linku:
https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf
photoFOTOGALERIJA