Министарство одбране Републике Србије
 
19.08.2022.

Министар Стефановић: Сећамо се наших јунака који су нам у аманет оставили да се боримо за Србију



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је, поводом 108. годишњице чувене Церске битке из Првог светског рата, да је данас један од оних дана када се поносимо славом овенчаним биткама и великим именима српске историје, датум када гласно памтимо и сећамо се великих победа наше војске и сваког имена наших бесмртних јунака палих за отаџбину.

"На данашњи дан, на велики празник Преображење, завршена је Церска битка - јуначка победа српске војске, прва савезничка победа у Првом светском рату, победа малих и поноситих над већим и бројнијим", написао је министар Стефановић на свом Фејсбук налогу.

Како је навео, то је дан када су љубав према својој јединој земљи и велико срце једног малог, али поноситог, пркосног, јуначког народа, исписали историју.

- Никада нећемо заборавити и сваки пут када зачујемо прве тактове великог “Марша на Дрину”, композиције од које се сваком Србину срце испуни поносом и срећом, сећаћемо се наших јунака и хероја који су живот дали за отаџбину, не жалећи и не окрећући се, у аманет нам остављајући успомену на вечну борбу за Србију и задатак да се за њу боримо. Ваша дела су бесмртна! Слава јунацима!", навео је министар Стефановић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА