Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.08.2022.

Ministar Stefanović: Sećamo se naših junaka koji su nam u amanet ostavili da se borimo za Srbiju



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović poručio je, povodom 108. godišnjice čuvene Cerske bitke iz Prvog svetskog rata, da je danas jedan od onih dana kada se ponosimo slavom ovenčanim bitkama i velikim imenima srpske istorije, datum kada glasno pamtimo i sećamo se velikih pobeda naše vojske i svakog imena naših besmrtnih junaka palih za otadžbinu.

"Na današnji dan, na veliki praznik Preobraženje, završena je Cerska bitka - junačka pobeda srpske vojske, prva saveznička pobeda u Prvom svetskom ratu, pobeda malih i ponositih nad većim i brojnijim", napisao je ministar Stefanović na svom Fejsbuk nalogu.

Kako je naveo, to je dan kada su ljubav prema svojoj jedinoj zemlji i veliko srce jednog malog, ali ponositog, prkosnog, junačkog naroda, ispisali istoriju.

- Nikada nećemo zaboraviti i svaki put kada začujemo prve taktove velikog “Marša na Drinu”, kompozicije od koje se svakom Srbinu srce ispuni ponosom i srećom, sećaćemo se naših junaka i heroja koji su život dali za otadžbinu, ne žaleći i ne okrećući se, u amanet nam ostavljajući uspomenu na večnu borbu za Srbiju i zadatak da se za nju borimo. Vaša dela su besmrtna! Slava junacima!", naveo je ministar Stefanović.
photoFOTOGALERIJA