Министарство одбране Републике Србије
 
06.08.2022.

Министар Стефановић на аеро скупу „OPEN FLY IN 2022“ у Ћуприји



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас у Ћуприји аероскупу „OPEN FLY IN 2022“, на ком први пут ове године учествује и Војска Србије. Подсећајући да се кроз овакве манифестације популаризује позив пилота, министар Стефановић позвао је младе да се пријаве на наше конкурсе и постану део нашег Ратног ваздухопловства и ПВО.

Министар Стефановић је изразио задовољство што је у прилици да присуствује данашњем фестивалу ваздухопловног спорта.

- Драго ми је што је у Ћуприји и драго ми је што смо почели да измештамо овакве фестивале из два или три града где се то уобичајено дешава и да то може да види што већи број људи у Србији. Разговарао сам са припадницима нашег Ратног ваздухопловства и они изузетно цене добру сарадњу са Аероклубом „Ћуприја“ који нам је и због нашег полигона „Пасуљанске ливаде“ са својим аеродромом заиста добар комшија. Обнављање и очување традиције овог аероклуба из 1929. године, огромна је ствар коју је ова сјајна екипа људи, на челу са Гораном Стојковићем, урадила. Желим да им се захвалим на позиву да им се данас придружимо и да честитам значајан јубилеј – деценију од занављања рада овог клуба – рекао је министар Стефановић.

Говорећи о нашем Ратном ваздухопловству, министар одбране је позвао све младе људе да се пријаве на конкурсе и постану део Војске Србије.

- Јединице нашег Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране данас су у нашем региону међу најопремљенијима и овде можете да видите и наш најновији хеликоптер Х-145М. И то је само један од симбола онога што Србија данас ради. Србија данас има снаге да својој војсци обезбеди нову опрему, нову технику, али оно што је кључна ствар су људи. И драго ми је да и кроз овакве манифестације можемо да популаризујемо војни позив, пре свега позив војних пилота. За нас је то најзначајнија ствар и користим и ову прилику данас да позовем све младе људе да се пријаве на неки од наших конкурса за слушаоце Курса за резервне официре рода авијације, али и курсеве за подофицире Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране. Имаће прилику да уче од најбољих, да раде са најбољом опремом и техником и имаће што је најважније прилику да служе својој Србији – рекао је министар Стефановић.

Министар Стефановић, на крају обраћања, пожелео је свима да данас у Ћуприји уживају у чарима авијације.

- Желим успех пре свега онима који ће се винути у небо са својим ултралаким летелицама, а свим грађанима који су овде да уживају у данашњем дану и у свим чарима авијације које ће имати прилику да виде на данашњем „OPEN FLY IN-у“ – рекао је министар Стефановић.

Окупљеним љубитељима ваздухопловства обратио се и председник аероклуба „Ћуприја“ Горан Стојковић, који је подсетио на јубилеј тог аероклуба и захвалио свим пилотима који са својим летелицама учествују у програму.

- Надам се да ћемо и убудуће још више радити на развоју и образовању младих пилота, који су будући припадници јединица војске и полиције и надам се да је ово почетак једне лепе приче – рекао је Стојковић.  

Председник Ваздухопловног савеза Србије Лабуд Булатовић захвалио се министру Стефановићу на свему што чини, и на ономе што чини Војска Србије за ваздухопловни спорт и за ваздухопловство.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
06.08.2022
mp4 (92,95 MB)
Аеро скуп
06.08.2022
mp4 (249,83 MB)
Обраћање министра Стефановића
06.08.2022
mp4 (206,47 MB)
Обраћање Горана Стојковића
06.08.2022
mp4 (357,85 MB)
Обраћање Лабуда Булатовића