Министарство одбране Републике Србије
 
02.08.2022.

Промовисање добровољног служења војног рока на Радио-телевизији Војводина



Начелник Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Нови Сад, потпуковник Драган Димовски гостујући у емисији „Летње шеме” на Радио-телевизији Војводине говорио је о добровољном служењу војног рока, заснивању радног односа у Министарству одбране и Војсци Србије, али и о надлежностима Центра Министарства одбране за локалну самоуправу.

Потпуковник Димовски истакао је бенефите добровољног служења војног рока који подразумевају могућност заснивања радног односа у својству професионалног војника, а касније, након одређених курсева и обука, заснивање сталног радног односа у својству подофицира. Како је истакао, одслужен војни рок је један од предуслова приликом запослења у казнено-поправним заводима, Министарству унутрашњих послова и агенцијама за физичко техничко обезбеђење.

Центри Министарства одбране за локалну самоуправу, некадашњи војни одсеци, на нивоу градова и општина, обављају послове из области војне, радне и материјалне обавезе, планирања припрема за одбрану, обучавања грађана за потребе одбране земље и координације послова цивилне заштите.

Центар Министарства одбране за локалну самоуправу Нови Сад је медијски промовисао концепт добровољног служења војног рока са оружјем у Врбасу, Беочину, Бачкој Паланци, Србобрану, Темерину, на Факултету техничких наука у Новом Саду и у емисијама локалних медијских кућа.

Сви заинтересовани пунолетни грађани Републике Србије старости до 30 година пријаву за добровољно служење војног рока подносе надлежном центру Министарства одбране за локалну самоуправу, према месту пребивалишта, електронским путем преко портала е-управе и на шалтерима ЈП „Пошта Србије”.

O адресама и контактима регионалних центара МО и центара МО за локалну самоуправу може се информисати на следећем линку:
https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf
photoФОТОГАЛЕРИЈА