Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.08.2022.

Promovisanje dobrovoljnog služenja vojnog roka na Radio-televiziji Vojvodina



Načelnik Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad, potpukovnik Dragan Dimovski gostujući u emisiji „Letnje šeme” na Radio-televiziji Vojvodine govorio je o dobrovoljnom služenju vojnog roka, zasnivanju radnog odnosa u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, ali i o nadležnostima Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu.

Potpukovnik Dimovski istakao je benefite dobrovoljnog služenja vojnog roka koji podrazumevaju mogućnost zasnivanja radnog odnosa u svojstvu profesionalnog vojnika, a kasnije, nakon određenih kurseva i obuka, zasnivanje stalnog radnog odnosa u svojstvu podoficira. Kako je istakao, odslužen vojni rok je jedan od preduslova prilikom zaposlenja u kazneno-popravnim zavodima, Ministarstvu unutrašnjih poslova i agencijama za fizičko tehničko obezbeđenje.

Centri Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, nekadašnji vojni odseci, na nivou gradova i opština, obavljaju poslove iz oblasti vojne, radne i materijalne obaveze, planiranja priprema za odbranu, obučavanja građana za potrebe odbrane zemlje i koordinacije poslova civilne zaštite.

Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad je medijski promovisao koncept dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem u Vrbasu, Beočinu, Bačkoj Palanci, Srbobranu, Temerinu, na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu i u emisijama lokalnih medijskih kuća.

Svi zainteresovani punoletni građani Republike Srbije starosti do 30 godina prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka podnose nadležnom centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, prema mestu prebivališta, elektronskim putem preko portala e-uprave i na šalterima JP „Pošta Srbije”.

O adresama i kontaktima regionalnih centara MO i centara MO za lokalnu samoupravu može se informisati na sledećem linku:
https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf
photoFOTOGALERIJA