Министарство одбране Републике Србије
 
13.07.2022.

Обилазак јединица Војске Србије у гарнизону Крушевац



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас са најближим сарадницима јединице Војске Србије у Крушевцу.

Генерал Мојсиловић је том приликом сагледао стање, размештај, организацију живота и рада и достигнуте способности јединица Копнене војске и Команде за обуку у овом гарнизону, информисао командни кадар о плановима за наредни период и дао смернице за даље унапређење оперативних и функционалних способности.

Начелнику Генералштаба су током обиласка презентовани капацитети за обуку и савремени уређаји, опрема и системи на употреби у јединицама атомско-биолошко-хемијске одбране Војске Србије, док су о степену реализације кључних задатака реферисале најодговорније старешине Копнене војске и Команде за обуку.

Генерал Мојсиловић се данас састао и са градоначелницом Крушевца госпођом Јасмином Палуровић, са којом је разговарао о досадашњој сарадњи Војске Србије и органа локалне самоуправе и актуелној ситуацији у овом делу Расинског управног округа. На састанку је оцењено да су односи Града Крушевца и Војске Србије на високом нивоу, а истакнута је и спремност Војске Србије да кад год је то потребно пружи помоћ и подршку грађанима Крушевца и околине, као и у другим деловима земље, што је у претходном периоду небројено пута и показала.
У пратњи начелника Генералштаба током обиласка јединица у Крушевцу били су начелник Оперативне управе (Ј-3) генерал-потпуковник Желимир Глишовић, заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Слађан Стаменковић, начелник Управе за логистику (Ј-4) генерал-мајор Срђан Петковић и начелник штаба Команде за обуку бригадни генерал Мухарем Фазлић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА