Министарство одбране Републике Србије
 
11.07.2022.

Министар Стефановић обишао припаднике Прве бригаде у Бачкој Тополи



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас припаднике јединица Прве бригаде Копнене војске у Бачкој Тополи. Он се захвалио припадницима на њиховом огромном раду и посвећености и истакао да ћемо се у наредном периоду трудити да ове јединице опремимо и новим наоружањем, од “корнета” до оклопних транспортера типа “лазар” и “милош”.

Министра Стефановића у касарни “Бачка” дочекао је командант Прве бригаде бригадни генерал Зоран Насковић, који га је информисао о стању у јединицама размештеним у гарнизону Бачка Топола.

-Наша Прва бригада свакога дана извршава редовне задатке на заштити наше државе. Данас сам имао прилику да видим колико су припадници наше Прве бригаде вредни људи, а хтео сам и да људи у Србији виде како изгледа један обичан дан у животу и раду наших војника, када нисмо на полигонима и на вежбама, већ када у касарни радимо на редовном одржавању наших артиљеријских оруђа, када се обучавамо за употребу ракета типа “маљутка” на тренажерима – рекао је министар Стефановић.

Он је истакао да се у Првој бригади види огроман рад и залагање свих, почев од команданта генерала Зорана Насковића па све до последњег војника.

- Огроман рад људи који показују колико су посвећени, колико воле своју војску и своју земљу, колико чувају и одржавају средства која имају. Ми ћемо се трудити у наредном периоду да ове јединице опремимо и новим наоружањем, од “корнета” до наших оклопних транспортера типа “лазар” и “милош”. И наша војска увек ће имати приоритет, трудићемо се и да повећањем њиховог стандарда и изградњом станова даље побољшамо  услове њиховог живота– рекао је министар Стефановић.

Министар је приликом данашње посете присуствовао обуци оператора и обишао парк техничких средстава, где му је представљен начин одржавања технике у наоружању јединица у касарни "Бачка", као и православни и римокатолички богослужбени простор.

"Поносан на нашу војску! На људе који се не повлаче и не одступају када је тешко, који су увек и свим срцем ту за Србију! Данас сам обишао припаднике наших јединица размештених у гарнизону Бачка Топола. Желео сам да чујем како наша артиљерија и механизована пешадија виде даље правце јачања наше војске", написао је министар Стефановић по завршетку обиласка на свом Инстаграм налогу (@nebojsastefanovic).
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
11.07.2022
mp4 (68,22 MB)
Обилазак
11.07.2022
mp4 (138,57 MB)
Изјава министра Стефановића