Министарство одбране Републике Србије
 
07.07.2022.

Наставак промоције добровољног служења војног рока и усавршавања за резервне официре



Центар Министарства одбране за локалну самоуправу Нови Сад организовао је 4. јула, на Факултету техничких наука у Новом Саду, промоцију концепта добровољног служења војног рока као и војностручног усавршавања за резервне официре што је нарочито важна тема за будуће дипломце.

Студенте Факултета техничких наука, о начину и поступку пријаве за курс резервних официра, информисао је потпуковник Драган Димовски. О искуствима стеченим током Курса за резервне официре студенти су могли нешто више да сазнају од  ванредног професора Марка Векића и стоматолога Дејана Терзића, који су у претходном периоду завршили тај вид усавршавања. О могућностима заснивања радног односа у својству официра Војске Србије, студенте је упознао потпоручник Бор Бребер, који је након завршеног факултета и усавршавања за резервне официре засновао радни однос у Регионалном центру Министарства одбране Нови Сад.
 
Од ове године новина је Курс резервних официра рода авијације, па девојке и младићи који испуњавају све потребне услове, након завршетком курса стичу звање војног пилота и могућност да наставе каријеру као професионални официри РВ и ПВО.
 
Наставак промоције добровољног служења војног рока и усавршавања за резервне официре планиран је за 7. јул у Бачкој Паланци.
 
Сви заинтересовани пунолетни грађани Републике Србије пријаву за добровољно служење војног рока и усавршавања за резервне официре могу поднети надлежном центру Министарства одбране за локалну самоуправу, према месту пребивалишта, електронским путем преко портала е-управе и на шалтерима ЈП „Пошта Србије”.
 
О адресама и контактима регионалних центара МО може се информисати на следећем линку: https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf
photoФОТОГАЛЕРИЈА