Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.07.2022.

Nastavak promocije dobrovoljnog služenja vojnog roka i usavršavanja za rezervne oficire



Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad organizovao je 4. jula, na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, promociju koncepta dobrovoljnog služenja vojnog roka kao i vojnostručnog usavršavanja za rezervne oficire što je naročito važna tema za buduće diplomce.

Studente Fakulteta tehničkih nauka, o načinu i postupku prijave za kurs rezervnih oficira, informisao je potpukovnik Dragan Dimovski. O iskustvima stečenim tokom Kursa za rezervne oficire studenti su mogli nešto više da saznaju od  vanrednog profesora Marka Vekića i stomatologa Dejana Terzića, koji su u prethodnom periodu završili taj vid usavršavanja. O mogućnostima zasnivanja radnog odnosa u svojstvu oficira Vojske Srbije, studente je upoznao potporučnik Bor Breber, koji je nakon završenog fakulteta i usavršavanja za rezervne oficire zasnovao radni odnos u Regionalnom centru Ministarstva odbrane Novi Sad.
 
Od ove godine novina je Kurs rezervnih oficira roda avijacije, pa devojke i mladići koji ispunjavaju sve potrebne uslove, nakon završetkom kursa stiču zvanje vojnog pilota i mogućnost da nastave karijeru kao profesionalni oficiri RV i PVO.
 
Nastavak promocije dobrovoljnog služenja vojnog roka i usavršavanja za rezervne oficire planiran je za 7. jul u Bačkoj Palanci.
 
Svi zainteresovani punoletni građani Republike Srbije prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka i usavršavanja za rezervne oficire mogu podneti nadležnom centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, prema mestu prebivališta, elektronskim putem preko portala e-uprave i na šalterima JP „Pošta Srbije”.
 
O adresama i kontaktima regionalnih centara MO može se informisati na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf
photoFOTOGALERIJA