Министарство одбране Републике Србије
 
05.07.2022.

Oбука војника понтонирских специјалности



У јединицама Речне флотиле у току је интензивна обука војника понтонирских специјалности који су служење војног рока започели у марту ове године.

Обука се реализује у оквиру другог периода војног рока, током којег се војници оспособљавају за реализацију колективних задатака родова и служби за које су регрутовани. Они који се у Речној флотили оспособљавају за понтонире, сада пролазе практичну обуку на реци за дужности послужилаца понтонског моста и реморкера.

У складу са програмом за војнике на служењу војног рока, реализује се обука за склапање скела и понтонских мостова, савлађивање водених препрека десантним чамцем и основно одржавање моторних возила и пловних средстава на употреби у јединици. Циљ је да се добије физички спреман и мотивисан војник, у потпуности оспособљен за реализацију колективних задатака.

У овом периоду војног рока, војници су активно укључени у живот и рад јединице и реализацију свакодневних задатака, чиме додатно унапређују знања и вештине које су стекли како у овој јединици, тако и у центрима Војске Србије за основну и специјалистичку обуку. 

Војници генерације „март 2022“ су изузетно мотивисани и постижу одличне резултате на обуци, а многи од њих показују и интересовање да по завршетку служења војног рока ступе у редове Војске Србије као професионални војници, за шта већ сада могу да се пријаве.
photoФОТОГАЛЕРИЈА