Министарство одбране Републике Србије
 
03.07.2022.

Министар Стефановић обишао кадете Војне академије на Ади Циганлији



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас кадете Војне академије који на Ади Циганлији низом активности промовишу војни позив. Он је том приликом поручио да је војни позив за посебне људе - спремне да се ухвате у коштац са сваким изазовом, одважне и патриоте који безрезервно воле нашу отаџбину.

Министра је на Ади Циганлији дочекао ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Горан Радовановић, који га је информисао о промотивним садржајима и поделио утиске о досадашњем интересовању грађана.

„На Ади Циганлији израђен је полигон од укупно 11 препрека на којима се, уз наше кадете и професоре са Војне академије, сви заинтересовани могу опробати у физичким обукама и гађању из „ерсофт“ пушака. На тај начин могу тестирати своје вештине и бар донекле осетити свакодневницу војног позива“, рекао је министар Стефановић.

Активности Војне академије на Ади Циганлији, у близини тениских терена, трајаће сваког дана до 22. јула, а на промотивном штанду Војне академије кадети ће бити на располагању и за сва питања у вези са школовањем будућих официра, као и могућностима запошљавања у Министарству одбране и Војску Србије. 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
03.07.2022
mp4 (108,03 MB)
Обилазак