Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.07.2022.

Ministar Stefanović obišao kadete Vojne akademije na Adi Ciganliji



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas kadete Vojne akademije koji na Adi Ciganliji nizom aktivnosti promovišu vojni poziv. On je tom prilikom poručio da je vojni poziv za posebne ljude - spremne da se uhvate u koštac sa svakim izazovom, odvažne i patriote koji bezrezervno vole našu otadžbinu.

Ministra je na Adi Ciganliji dočekao rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik prof. dr Goran Radovanović, koji ga je informisao o promotivnim sadržajima i podelio utiske o dosadašnjem interesovanju građana.

„Na Adi Ciganliji izrađen je poligon od ukupno 11 prepreka na kojima se, uz naše kadete i profesore sa Vojne akademije, svi zainteresovani mogu oprobati u fizičkim obukama i gađanju iz „ersoft“ pušaka. Na taj način mogu testirati svoje veštine i bar donekle osetiti svakodnevnicu vojnog poziva“, rekao je ministar Stefanović.

Aktivnosti Vojne akademije na Adi Ciganliji, u blizini teniskih terena, trajaće svakog dana do 22. jula, a na promotivnom štandu Vojne akademije kadeti će biti na raspolaganju i za sva pitanja u vezi sa školovanjem budućih oficira, kao i mogućnostima zapošljavanja u Ministarstvu odbrane i Vojsku Srbije. 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
03.07.2022
mp4 (108,03 MB)
Obilazak