Министарство одбране Републике Србије
 
23.06.2022.

Министар Стефановић обишао 250. ракетну бригаду за ПВД



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас припаднике 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства у Јакову и том приликом истакао да грађани Србије могу бити задовољни способношћу Војске да заштити безбедност нашег неба. Министар је, такође, поручио да је посебно поносан колико су припадници 250. бригаде уложили напора да у најкраћем могућем року овладају новим савременим системима ФК-3 и Панцир.

– Постигли смо огроман технолошко-технички напредак куповином нових система за противваздухопловну заштиту, попут ФК-3 и Панцира, који је омогућио нашим момцима и девојкама из Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране да још снажније чувају нашу отаџбину. Да имају значајно преимућство над потенцијалним нападачем на нашу земљу и тако одврате свакога ко би макар и помислио да угрози сигурност Србије. Ова најновија средства, која су нека од најсавременијих у свету, а у рукама су наших противваздухопловаца, свакако су понос наше војске – рекао је министар.

Он је истакао да ће наша херојска 250. бригада до краја године добити и додатна средства којима ће употпунити ове батерије.

– Ови момци и девојке одувек су својим знањем и срцем били најзначајнији квалитет ове бригаде, а овим новим средствима која су купљена добили смо нове способности. Желим да честитам, свакако, и генералу Жарковићу и генералу Јанковићу на обучености наших припадника и на томе колико су наши људи уложили напора да у најкраћем могућем року овладају овим савременим средствима, али наравно и на томе што свакодневно чувају безбедност наше земље. Имао сам прилику да и у разговору са људима који су оператери и командири овог система и заиста се види колика је њихова посвећеност и колико воле своју земљу – рекао је министар Стефановић.
 
Министар одбране је истакао да грађани Србије и те како могу да буду задовољни способношћу Војске да заштити наше небо, те да они могу безбедно и сигурно да живе у својој Србији.

Командант 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства бригадни генерал Тиосав Јанковић реферисао је на почетку посете министру одбране о задацима и опремљености јединице, после чега је уследио обилазак средстава за ПВД која се налазе у наоружању јединице. Обиласку су присуствовали и Командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић,  начелник Кабинета министра одбране пуковник Стеван Котарлић и командант дивизиона за ПВД потпуковник Александар Анђић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
23.06.2022
mp4 (101,31 MB)
Обилазак
23.06.2022
mp4 (174,93 MB)
Изјава министра Стефановића