Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.06.2022.

Ministar Stefanović obišao 250. raketnu brigadu za PVD



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva u Jakovu i tom prilikom istakao da građani Srbije mogu biti zadovoljni sposobnošću Vojske da zaštiti bezbednost našeg neba. Ministar je, takođe, poručio da je posebno je ponosan koliko su pripadnici 250. brigade uložili napora da u najkraćem mogućem roku ovladaju novim savremenim sistemima FK-3 i Pancir.

– Postigli smo ogroman tehnološko-tehnički napredak kupovinom novih sistema za protivvazduhoplovnu zaštitu, poput FK-3 i Pancira, koji je omogućio našim momcima i devojkama iz Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane da još snažnije čuvaju našu otadžbinu. Da imaju značajno preimućstvo nad potencijalnim napadačem na našu zemlju i tako odvrate svakoga ko bi makar i pomislio da ugrozi sigurnost Srbije. Ova najnovija sredstva, koja su neka od najsavremenijih u svetu, a u rukama su naših protivvazduhoplovaca, svakako su ponos naše vojske – rekao je ministar.

On je istakao da će naša herojska 250. brigada do kraja godine dobiti i dodatna sredstva kojima će upotpuniti ove baterije.

– Ovi momci i devojke oduvek su svojim znanjem i srcem bili najznačajniji kvalitet ove brigade, a ovim novim sredstvima koja su kupljena dobili smo nove sposobnosti. Želim da čestitam, svakako, i generalu Žarkoviću i generalu Jankoviću na obučenosti naših pripadnika i na tome koliko su naši ljudi uložili napora da u najkraćem mogućem roku ovladaju ovim savremenim sredstvima, ali naravno i na tome što svakodnevno čuvaju bezbednost naše zemlje. Imao sam priliku da i u razgovoru sa ljudima koji su operateri i komandiri ovog sistema i zaista se vidi kolika je njihova posvećenost i koliko vole svoju zemlju – rekao je ministar Stefanović.
 
Ministar odbrane je istakao da građani Srbije i te kako mogu da budu zadovoljni sposobnošću Vojske da zaštiti naše nebo, te da oni mogu bezbedno i sigurno da žive u svojoj Srbiji.

Komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva brigadni general Tiosav Janković referisao je na početku posete ministru odbrane o zadacima i opremljenosti jedinice, posle čega je usledio obilazak sredstava za PVD koja se nalaze u naoružanju jedinice. Obilasku su prisustvovali i Komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković,  načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić i komandant diviziona za PVD potpukovnik Aleksandar Anđić.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
23.06.2022
mp4 (101,31 MB)
Obilazak
23.06.2022
mp4 (174,93 MB)
Izjava ministra Stefanovića