Министарство одбране Републике Србије
 
14.06.2022.

Промовисање добровољног служења војног рока на Сајму запошљавања



Припадници центра Министарства одбране за локалну самоуправу Суботица, 3. јуна на Сајму запошљавања у Бачкој Тополи, представили су начин заснивања радног односа у Војсци Србије након добровољног служења војног рока са оружјем и одслушаног курса за резервне официре. Заинтересовани посетиоци Сајма су могли да се информишу о поједностављеној процедури заснивања радног односа у својству професионалног војника, која се огледа у томе да обављени лекарски и други прегледи, као и психолошка испитивања приликом конкурисања за добровољно служење војног рока важе и за пријем у професионалну војну службу у својству војника по уговору.

Припадници Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Сомбор  промовисали су, 8. јуна, средњошколцима у том граду нови концепт добровољног служења војног рока.

Сви заинтересовани пунолетни грађани Републике Србије старости до 30 година пријаву за добровољно служење војног рока могу да поднесу надлежном центру Министарства одбране за локалну самоуправу, према месту пребивалишта, електронским путем преко портала е-управе и на шалтерима ЈП „Пошта Србије”.

Контакти регионалних центара Министартва одбране могу се пронаћи на следећем линку : https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf
photoФОТОГАЛЕРИЈА