Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.06.2022.

Promovisanje dobrovoljnog služenja vojnog roka na Sajmu zapošljavanja



Pripadnici centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Subotica, 3. juna na Sajmu zapošljavanja u Bačkoj Topoli, predstavili su način zasnivanja radnog odnosa u Vojsci Srbije nakon dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem i odslušanog kursa za rezervne oficire. Zainteresovani posetioci Sajma su mogli da se informišu o pojednostavljenoj proceduri zasnivanja radnog odnosa u svojstvu profesionalnog vojnika, koja se ogleda u tome da obavljeni lekarski i drugi pregledi, kao i psihološka ispitivanja prilikom konkurisanja za dobrovoljno služenje vojnog roka važe i za prijem u profesionalnu vojnu službu u svojstvu vojnika po ugovoru.

Pripadnici Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Sombor  promovisali su, 8. juna, srednjoškolcima u tom gradu novi koncept dobrovoljnog služenja vojnog roka.

Svi zainteresovani punoletni građani Republike Srbije starosti do 30 godina prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka mogu da podnesu nadležnom centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, prema mestu prebivališta, elektronskim putem preko portala e-uprave i na šalterima JP „Pošta Srbije”.

Kontakti regionalnih centara Ministartva odbrane mogu se pronaći na sledećem linku : https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf
photoFOTOGALERIJA