Министарство одбране Републике Србије
 
12.06.2022.

Министар Стефановић присуствовао обележавању Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић присуствовали су данас централној свечаности поводом обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције у београдској „Штарк Арени“.

На данашњој свечаности, 1.516 припадника Министарства који су ступили у радни однос у последњих годину дана свечано су положили заклетву, а припадницима МУП-а уручене су и медаље за заслуге и постигнуте резултате у служби.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, том приликом, уручио је медаље за храброст припадницима МУП-а и честитао положену заклетву.

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележава се низом манифестација. Уз традиционални свечани дефиле полицијског оркестра, Чете коњаника Полицијске бригаде, као и полиције опште надлежности, саобраћајне полиције, Жандармерије и ватрогасаца Кнез Михаиловом улицом, грађани су, поводом празника, такође, били у прилици да присуствују тактичко-техничком збору и приказу обучености јединица на Калемегдану.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
12.06.2022
mp4 (63,31 MB)
Обележавање Дана МУП-а и Дана полиције