Министарство одбране Републике Србије
 
03.06.2022.

Сутра у подне проверите знање из војне историје и освојите вредне награде



Пети циклус квиза из војне историје који на интернет сајту Министарства одбране почиње сутра, 4. јуна, тачно у подне, биће прилика да сви заљубљеници у ту тематику провере своје знање и освоје вредне награде. „СВИ КВИЗ“ из месеца у месец представља све популарније онлајн такмичење у коме се равноправно могу надметати сви грађани у брзом и тачном давању одговора на сет од 15 питања који за ту прилику посебно припремају историчари са Војне академије и Института за стратегијска истраживања.

Такмичаре који дају највећи број тачних одговора за најкраће време, очекују вредне награде у виду ваучера за бесплатан седмодневни боравак у објектима Министарства одбране и Војске Србије намењеним за одмор и рекреацију.

Иван Вујић, кустос Музеја ваздухопловства и водник Бранко Радмановић из 101. ловачке авијацијске ескадриле победници су четвртог циклуса квиза из војне историје „СВИ КВИЗ“, а за показано знање из ове области историје освојили су наградне ваучере за бесплатан седмодневни боравак на Тари и Моровићу.

Победник четвртог циклуса Иван Вујић из Београда истакао је да му је квиз био веома интересантан и да се пријатно изненадио оствареним резултатом, као и да је одговорио тачно на свих 15 питања за свега минут и седам секунди.

Историју је, каже Вујућ, заволео од малена, а љубав према војној историји усадили су му родитељи. Он је истакао да је за квиз сазнао на послу и да му је ово био први пут да учествује у том такмичењу.

Водник Бранко Радмановић освојио је друго место, са једнаком бројем тачних одговора, за три минута и 39 секунди. Водник Радмановић је истакао да је најаву за квиз видео на “Фејсбуку” и “Инстаграму”, а историју, посебно војну, заволео је још у време када је био дечак. Каже да му је посебно занимљив период Другог светског рата и да ужива у читању историјских књига.

Подсећамо, сви који желе да учествују у квизу могу то учинити на званичном интернет сајту www.mod.gov.rs и Фејсбук страници Министарства одбране и Војске Србије.
 
Такмичарски циклуси реализоваће се сваке прве суботе у месецу до краја 2022. године, а наредна прилика да љубитељи војне историје демонстрирају своје знање и освоје вредне награде биће у суботу, 4. јуна, на следећем линку: https://www.mod.gov.rs/cir/17817/kviz-testiraj-svoje-znanje-iz-vojne-istorije-17817.
photoФОТОГАЛЕРИЈА