Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.06.2022.

Sutra u podne proverite znanje iz vojne istorije i osvojite vredne nagrade



Peti ciklus kviza iz vojne istorije koji na internet sajtu Ministarstva odbrane počinje sutra, 4. juna, tačno u podne, biće prilika da svi zaljubljenici u tu tematiku provere svoje znanje i osvoje vredne nagrade. „SVI KVIZ“ iz meseca u mesec predstavlja sve popularnije onlajn takmičenje u kome se ravnopravno mogu nadmetati svi građani u brzom i tačnom davanju odgovora na set od 15 pitanja koji za tu priliku posebno pripremaju istoričari sa Vojne akademije i Instituta za strategijska istraživanja.

Takmičare koji daju najveći broj tačnih odgovora za najkraće vreme, očekuju vredne nagrade u vidu vaučera za besplatan sedmodnevni boravak u objektima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije namenjenim za odmor i rekreaciju.

Ivan Vujić, kustos Muzeja vazduhoplovstva i vodnik Branko Radmanović iz 101. lovačke avijacijske eskadrile pobednici su četvrtog ciklusa kviza iz vojne istorije „SVI KVIZ“, a za pokazano znanje iz ove oblasti istorije osvojili su nagradne vaučere za besplatan sedmodnevni boravak na Tari i Moroviću.

Pobednik četvrtog ciklusa Ivan Vujić iz Beograda istakao je da mu je kviz bio veoma interesantan i da se prijatno iznenadio ostvarenim rezultatom, kao i da je odgovorio tačno na svih 15 pitanja za svega minut i sedam sekundi.

Istoriju je, kaže Vujuć, zavoleo od malena, a ljubav prema vojnoj istoriji usadili su mu roditelji. On je istakao da je za kviz saznao na poslu i da mu je ovo bio prvi put da učestvuje u tom takmičenju.

Vodnik Branko Radmanović osvojio je drugo mesto, sa jednakom brojem tačnih odgovora, za tri minuta i 39 sekundi. Vodnik Radmanović je istakao da je najavu za kviz video na “Fejsbuku” i “Instagramu”, a istoriju, posebno vojnu, zavoleo je još u vreme kada je bio dečak. Kaže da mu je posebno zanimljiv period Drugog svetskog rata i da uživa u čitanju istorijskih knjiga.

Podsećamo, svi koji žele da učestvuju u kvizu mogu to učiniti na zvaničnom internet sajtu www.mod.gov.rs i Fejsbuk stranici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 
Takmičarski ciklusi realizovaće se svake prve subote u mesecu do kraja 2022. godine, a naredna prilika da ljubitelji vojne istorije demonstriraju svoje znanje i osvoje vredne nagrade biće u subotu, 4. juna, na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/cir/17817/kviz-testiraj-svoje-znanje-iz-vojne-istorije-17817.
photoFOTOGALERIJA