Министарство одбране Републике Србије
 
30.05.2022.

Обука војника на служењу војног рока у 72. бригади за специјалне операције



У касарни „Растко Немањић“ у Панчеву и на полигонима Војске Србије у току је специјалистичка обука војника генерације „март 2022“ који војни рок служе у 72. бригади за специјалне операције.
Војници се у овој бригади од средине прошлог месеца оспособљавају за дужност противтерористе у Војсци Србије, након што су претходно у центрима Команде за обуку успешно савладали индивидуалну фазу обучавања. 
 
Током обуке, војници пролазе садржаје из тактике војне полиције и јединица за специјална дејства, унапређују своје физичке способности и реализују гађања из различитих типова наоружања на употреби у јединици, како би се у потпуности оспособили за успешну реализацију задатака у противтерористичким операцијама. Акценат је на оспособљавању за извођење борбених дејстава у урбаним условима и блиску борбу у затвореним просторијама.
Војници на служењу војног рока у 72. бригади за специјалне операције показују изузетну мотивисаност и посвећеност на обуци, као и жељу да ступе у професионални састав јединице. Најбољи међу њима, који успешно савладају селективну обуку, биће у прилици да започну каријеру као професионални војници Војске Србије на служби у овој елитној бригади.
photoФОТОГАЛЕРИЈА