Министарство одбране Републике Србије
 
27.05.2022.

Обука на реци за војнике рода инжињерије



Војници на служењу војног рока генерације „март 2022“ рода инжињерије релизовали су стационарно логоровање на Сави код Шапца, након вишенедељне специјалистичке обуке на полигонима и вежбалиштима у Центру за обуку копнене војске.
На привременом полигону на Сави војници су се у претходне две недеље оспособљавали за савлађивање водених препрека и обављање дужности послужилаца амфибијског транспортера, понтонског моста и реморкера.
 
У теренским условима војници су били у прилици да практично примене и провере знања о карактеристикама водених препрека и начинима за њихово савлађивање, уз реализацију вежби које су обухватале прелазак реке формацијским и импровизованим пловним средствима. 
Стационарно логоровање је један од сегмената специјалистичке обуке, која се за ову генерацију војника на служењу војног рока завршава наредне недеље провером оспособљености за самостално извршавање задатака у складу са специјалностима за које су се обучавали. Војнике потом очекује колективна обука и активно укључивање у реализацију свакодневних задатака у јединицама Војске Србије до завршетка служења војног рока.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА