Министарство одбране Републике Србије
 
22.05.2022.

Министар Стефановић честитао владици Доситеју на избору за епископа војног



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић честитао је владици Доситеју Хиландарцу на избору за епископа липљанског, викара Патријарха српског и епископа војног.

“Сходно Вашем досадашњем искуству које сте стекли као архимандрит у царској лаври манастира Хиландар и као игуман манастира Ћелије Колубарске, чврсто верујем да је наша верска служба у Војсци Србије добила мудрог пастира и достојног епископа. Посебно ме радује и то што је наша војска добила епископа са официрским искуством, јер верујем да ће Вам, поред искуства стеченог у цркви, помоћи да на најбољи начин разумете тежак војни позив и будете духовни ослонац нашим војницима”, навео је министар Стефановић на свом Фејсбук налогу.
 
Он је рекао да се уз традиционално неговање добрих односа и сарадње на очувању заједничких вредности слободе и љубави према човеку и отаџбини, искрено радује будућој сарадњи.
 
"Желим Вам добро здравље и мудрост у руковођењу повереном Вам службом и срдачно честитам!”, навео је министар Стефановић.