Министарство одбране Републике Србије
 
20.05.2022.

Акција „Војни лекар на селу“ у општинама Тутин и Сјеница



У селима Источни и Западни Мојстир у околини Тутина и селу Баре у општини Сјеница припадници Друге бригаде копнене војске реализовали су ове недеље акцију „Војни лекар на селу“.

Овај пројекат цивилно-војне сарадње организован је са Црвеним крстом, локалним домовима здравља и општинским управама ради пружања медицинске помоћи становништву коме је због удаљености отежан приступ систему здравствене заштите.

Војни лекари и медицински техничари су у оквиру акције обављали превентивне здравствене прегледе у сеоским амбулантама и кућама слабо покретних и непокретних особа, а дељени су и пакети са основним животним намирницама које је за социјално угрожене породице обезбедио Црвени крст.

Као и много пута до сада, мештани су и овом приликом исказали велико задовољство акцијом Војске Србије, која им је омогућила медицинске прегледе у њиховим селима, као и захвалност припадницима Војске Србије на срдачном односу, спремности да их саслушају и пруже сву расположиву помоћ. 

Војска Србије у оквиру своје треће мисије спроводи бројне пројекте цивилно-војне сарадње, како у овом тако и у другим крајевима Републике Србије, са циљем пружања помоћи мештанима удаљених села и јачања међусобног поверења и сарадње.
photoФОТОГАЛЕРИЈА