Министарство одбране Републике Србије
 
17.05.2022.

Командно-штабна вежба јединица Четврте бригаде копнене војске



Команда и део јединица Четврте бригаде копнене војске реализовали су на више локација у Врању и околини командно-штабну вежбу „Пролеће 22“, на којој су увежбавани припрема и извођење операције бригаде Копнене војске.

Вежба је реализована са циљем унапређења обучености команде бригаде за оперативно планирање, примену стандардних оперативних процедура и командовање снагама ангажованим у операцији.
 
Током вишедневних активности у теренским условима, припадници јединице су решавали наменске задатке по задатим супозицијама, почев од брзог и организованог поседања командног места након сигнала за узбуну, преко ангажовања органа команде и непосредно потчињених јединица у складу са функционалним надлежностима до ефикасног спровођења донетих одлука.

Током реализације вежбе проверена је и унапређена оспособљеност дела јединица Четврте бригаде копнене војске за реализацију борбених задатка, а професионални састав је и овога пута показао висок ниво обучености, професионализма и мотивисаности.
 
Командно-штабне вежбе представљају важан облик практичне обуке команди јединица Војске Србије којим се унапређују способности за правилну и правовремену употребу снага у операцијама у свим условима и реализују се редовно у складу са плановима обуке ради одржавања високог нивоа борбене готовости.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА