Министарство одбране Републике Србије
 
13.05.2022.

Летачка обука кадета Војне академије у 204. ваздухопловној бригади



На војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници у току је летачка обука кадета пете године Војне академије на школско-борбеним авионима „супергалеб“ Г-4.

Ова обука представља завршни сегмент оспособљавања кадета Војне академије студијског програма Војно ваздухопловство за почетне официрске дужности пилота у авијацијским ескадрилама Војске Србије. Кадети су претходно успешно савладали теоретски део обуке за овај ваздухоплов, као и летење на школском авиону „ласта“.

Програмом обучавања, које изводе наставници летења из 252. школско-тренажне авијацијске ескадриле, обухваћени су сви раздели летачке обуке, од основног, акробатског, навигацијског и групног до инструменталног летења, како би будући пилоти били у потпуности оспособљени за самостално летење на овом типу ваздухоплова. 

Захваљујући обуци на школско-борбеном авиону „супергалеб“ током студија на Војној академији потпоручници се по пријему дужности у ескадрилама Војске Србије фокусирају на напредне облике обуке и преобуку за сложеније типове ваздухоплова.
photoФОТОГАЛЕРИЈА