Министарство одбране Републике Србије
 
10.05.2022.

Министар Стефановић на снимању „Војника на један дан“



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас снимању пројекта „Војник на један дан“ на полигону „Равњак“ у Крушевцу. Овог пута у улози војника нашао се глумац и кореограф Милан Громилић, првак Позоришта на Теразијама, који је провео један дан у 246. батаљону АБХО, где се упознао са задацима и обуком у оквиру те јединице.  
- Иако је Милан са нама био само један дан, увек је добродошао. Било би боље да је војник без браде, али смо му прогледали кроз прсте. Хвала што си данас био део нашег строја - написао је министар Стефановић (@nebojsastefanovic) на свом Инстаграм налогу. 
Циљ пројекта „Војник на један дан“, у ком јавне личности проводе један дан као војници у некој од јединица Војске Србије, је популаризација војног позива, а до сада је реализовано снимање епизода у којима су учествовали певачица Милица Тодоровић у Речној флотили, група „Hurricane“ у Гарди, ватерполиста Филип Филиповић у Другом центру за обуку у Ваљеву и виолиниста Стефан Миленковић у 63. падобранској бригади.
Данашњем снимању су присуствовали и начелник Кабинета министра одбране пуковник Стеван Котарлић и командант 246. батаљона АБХО потпуковник Владимир Филиповић.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
10.05.2022
mp4 (74,98 MB)
Снимање пројекта