Министарство одбране Републике Србије
 
05.05.2022.

Уручене награде победницима трећег циклуса квиза из војне историје



Ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник др Горан Радовановић уручио је данас у име министра одбране наградне ваучере за седмодневни боравак у објектима Министарства одбране и Војске Србије намењеним за одмор и рекреацију победницима трећег циклуса квиза “СВИ КВИЗ” из војне историје Ани Гајић и потпоручнику Тијани Станојковић.

Уручењу су присуствовали и креатори квиза пуковник доц. др Слободан Ђукић са Војне академије и пуковник др Далибор Денда са Института за стратегијска истраживања, који су том приликом честитали учесницима на оствареном успеху. 

Победница трећег циклуса, Ана Гајић из Пожаревца тачно је одговорила на 14 од укупно 15 питања за 44 секунде и освојила седмодневни боравак у објектима Војне установе “Тара”. Другопласирана потпоручник Тијана Станојковић,  одговорила је исти број питања, за минут и 33 секунде и за то је награђена боравком у Војној установи у Моровићу.

Ана Гајић казала је да је љубав према историји наследила од оца, а то интересовање негује и данас. Тијана Станојковић  истакла је да су питања била разноврсна и да јој се посебно свидело што је било питања из којих је могло нешто да се научи.
 
Подсећамо, сви који желе да учествују у квизу могу то учинити на званичном интернет сајту www.mod.gov.rs и Фејсбук страници Министарства одбране и Војске Србије.
 
Такмичарски циклуси реализоваће се сваке прве суботе у месецу до краја 2022. године, а наредна прилика да љубитељи војне историје покажу своје знање и освоје вредне награде биће 7. маја.
photoФОТОГАЛЕРИЈА