Министарство одбране Републике Србије
 
01.05.2022.

Честиткe министра одбране поводом Рамазанског Бајрама



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је поводом Рамазанског Бајрама припадницима Министарства одбране и Војске Србије исламске вероисповести честитку у којој се каже:

„Поводом великог исламског празника Рамазанског Бајрама, свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије који славе овај празник упућујем искрене честитке.

Овај велики празник је прилика да све подсети на вредности солидарности и бриге за ближње, које су нам посебно потребне у овим временима пуних изазова.

Нека празник донесе мудрост и снагу у превазилажењу свих искушења и подстакне све на међусобно поштовање, толеранцију и разумевање.

Желим вам да празник проведете у миру, срећи и благостању са својим најмилијима.

Бајрам Шериф Мубарек Олсун!“


Министар Стефановић је, такође, упутио честитке Реису-л-улеми Исламске заједнице Србије Сеаду ефендији Насуфовићу, председнику Врховног Сабора Исламске Заједнице Србије Мухамеду ефендији Јусуфспахићу, муфтији београдском и главном војном имаму Војске Србије мајору Мустафи ефендији Јусуфспахићу и свим верницима Исламске заједнице Србије. 

„Поводом Рамазанског Бајрама, Вама, свим верским службеницима и свим верницима Исламске заједнице Србије у име Министарства одбране и Војске Србије и у своје лично име упућујем срдачне честитке, са жељом да празник проведете у радости, миру, породичном заједништву и благостању.

Нека овај празник донесе топлину у ваше домове и радост у ваша срца и да нас увек подсећа на мир, суживот и толеранцију.

Бајрам Шериф Мубарек Олсун!“