Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.05.2022.

Čestitke ministra odbrane povodom Ramazanskog Bajrama



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je povodom Ramazanskog Bajrama pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije islamske veroispovesti čestitku u kojoj se kaže:

„Povodom velikog islamskog praznika Ramazanskog Bajrama, svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji slave ovaj praznik upućujem iskrene čestitke.

Ovaj veliki praznik je prilika da sve podseti na vrednosti solidarnosti i brige za bližnje, koje su nam posebno potrebne u ovim vremenima punih izazova.

Neka praznik donese mudrost i snagu u prevazilaženju svih iskušenja i podstakne sve na međusobno poštovanje, toleranciju i razumevanje.

Želim vam da praznik provedete u miru, sreći i blagostanju sa svojim najmilijima.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!“


Ministar Stefanović je, takođe, uputio čestitke Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu efendiji Nasufoviću, predsedniku Vrhovnog Sabora Islamske Zajednice Srbije Muhamedu efendiji Jusufspahiću, muftiji beogradskom i glavnom vojnom imamu Vojske Srbije majoru Mustafi efendiji Jusufspahiću i svim vernicima Islamske zajednice Srbije. 

„Povodom Ramazanskog Bajrama, Vama, svim verskim službenicima i svim vernicima Islamske zajednice Srbije u ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i u svoje lično ime upućujem srdačne čestitke, sa željom da praznik provedete u radosti, miru, porodičnom zajedništvu i blagostanju.

Neka ovaj praznik donese toplinu u vaše domove i radost u vaša srca i da nas uvek podseća na mir, suživot i toleranciju.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!“